Na mijn examen op de middelbare school ben ik bewegingswetenschappen gaan studeren. Tijdens deze studie kwam ik erachter dat mijn passie ligt bij het begeleiden van mensen. Ik miste het directe contact met mensen. In mijn zoektocht naar een opleiding die bij mij zou passen, kwam ik verloskunde tegen en al snel was ik dolenthousiast over dit beroep! Wat is het prachtig om aanstaande ouders te begeleiden in de zwangerschap, tijdens de bevalling en niet te vergeten om de begeleiding in de kraamtijd te bieden in het ouderschap.

Al tijdens de opleiding maakte ik kennis met Karin en de visie van de praktijk bleek heel goed bij die van mij te passen: persoonlijke zorg met tijd voor elke cliënt. Na de opleiding ben ik in 2010 dan ook meteen bij De Vlinder aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik nog een aantal jaren lesgegeven aan de Verloskunde Academie Groningen. Het is namelijk erg fijn om je kennis en ervaring te delen met aanstaande verloskundigen. Verder heb ik mijn echo-diploma behaald en zet ik mij in voor de samenwerking tussen de zorgverleners binnen de geboortezorg binnen het bestuur van ons Verloskundig Samenwerkingsverband. Verder neem ik ook deel aan een werkgroep die zich bezighoudt met het continu verbeteren van de geboortezorg.

Zelf ben ik moeder van een zoon, waar ik enorm van kan genieten en die mij ook bewust heeft gemaakt van hoe wonderlijk het is als je zwanger mag zijn en moeder mag worden. In de zwangerschap heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het is dat er een warm, betrokken en vertrouwd team om je heen staat. Dat is waar we voor staan bij De Vlinder!