Student verloskunde

Van 23 januari tot en met 21 april zal Valérie Wyns bij ons stage lopen. Zij zit in het laatste jaar van haar opleiding. Jullie kunnen haar tegenkomen bij de zwangerschapscontroles, bevalling en het kraambed. Valérie werkt altijd met onze begeleiding. Als je liever niet hebt dat ze aanwezig is bij een gesprek of de bevalling, dan kun je dat altijd bij één van ons kenbaar maken. Onder het kopje waarneemsters en stagiaires stelt zij zich voor. We wensen Valérie veel werkplezier toe de komende periode!

Even voorstellen

Wij hebben besloten om komend jaar, via de stichting Campvuur, Beatte Mehhi een jaar te ondersteunen zodat zij de kans krijgt om naar school te gaan. Beatta is geboren in 2010 en woont in Kenia bij haar ouders. Beatte is nog nooit naar school geweest omdat haar ouders dit niet konden betalen. Wij hopen dat Beatte een mooie toekomst tegemoet gaat!
De stichting Campvuur heeft als doel kansarme kinderen in Afrika een opleiding te geven zodat zij kans hebben op een betere toekomst. De stichting zet kleinschalige projecten op in samenwerking met de lokale bevolking.

 Afbeelding

Boekenactie voor Daniek is uniek

Tijdens het spreekuur op de lokatie A. Kuyperstraat kun je De grote geboortegids, een informatief boek voor zwangeren en hun partners, aanschaffen tegen een gereduceerde prijs van €10,-. Als praktijk schenken wij de volledige opbrengst aan de stichting Daniek is uniek maar heel ziek. Het gezin spaart voor een reis naar Eurodisney. Wij willen hen graag helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen. 

Voorlichtingsavond Bevalling en kraamtijd

Sinds mei 2014 organiseren we binnen onze eigen praktijk weer gratis voorlichtingsavonden over de bevalling en de kraamtijd. Het doel van deze avond is om jullie in praktisch opzicht voor te bereiden op deze periode: welke spullen moet je in huis hebben en waarom? Wat neemt een verloskundige mee naar een thuisbevalling en hoe gaat het precies als je in het ziekenhuis wilt bevallen? Wat doet een kraamverzorgster tijdens de bevalling en in de week erna? Ook de aanstaande vaders zijn van harte welkom!
De voorlichtingsavonden zullen plaatsvinden in wijkcentrum De Kempenaer in Heerenveen-Midden. Je kan je opgeven tijdens je controle tijdens het spreekuur. 

Babycafé

Iedere laatste donderdag van de maand is er Babycafé in Grand café 't Gerecht in Heerenveen. Een van ons is altijd aanwezig samen met een lactatiekundige en een verpleegkundige van het consultatiebureau. Hou de twitter en facebook in de gaten voor de actuele onderwerpen die er deze maand besproken worden!