Als je ongeveer 8 á 9 weken zwanger bent kom je voor het eerst bij ons op het spreekuur. Tijdens deze controle maken we de eerste echo en dan vindt ook het intake-gesprek plaats, waarbij we alle gegevens over je gezondheid en de zwangerschap met jullie doornemen, om jullie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in de zwangerschap.

Je krijgt een formulier mee om bloed te laten prikken. Dit is het standaard prenataal bloedonderzoek en het vindt plaats in het laboratorium van de Tjongerschans in Heerenveen. De eerste keer krijg je veel informatie van ons. Als je iets niet duidelijk is mag je het meteen aan ons vragen. Als je wilt, informeren we je tijdens deze intake over prenatale screening.

Iedere zwangere krijgt van ons een zorgplan mee. Dit je eigen dossier waarin je alle medische gegevens over de zwangerschap kunt bewaren. Daarnaast staat er informatie in over de praktijk, je zwangerschap, bevalling en kraambed. Het is belangrijk om deze informatie goed door te lezen en om dit zorgplan mee te nemen naar elke vervolgcontrole.