Voorlichting & cursussen

Zo bereid je je goed voor

Zwangerschapscursussen

Het volgen van een cursus is geen verplichting. Wij raden je wel aan om je voor te bereiden op je bevalling. De ervaring leert dat hoe meer een vrouw weet en hoe meer zij zich voorbereidt op haar bevalling, hoe rustiger en meer ontspannen ze is. Dit zorgt ervoor dat de bevalling gemakkelijker verloopt en dat er minder ingrepen nodig zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

 

 

Volg de Vlinder

Blijf via onze socials op de hoogte van nieuwtjes, ontwikkelingen of tips!

Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavond Tjongerschans

Er in ziekenhuis Tjongerschans elf keer per jaar een gratis voorlichtingsavond: Bevallen in Heerenveen. Op deze avond wordt informatie gegeven over zowel de thuis-, als de ziekenhuis bevalling.

De avond begint om 19.30 uur. Voor deze avond dien je je aan te melden via de website van Tjongerschans.

Voorlichtingsavond bevallen en kraamtijd

Vanaf mei 2014 organiseren we gratis voorlichtingsavonden over de bevalling en de kraamtijd. Het doel van deze avond is om jullie in praktisch opzicht voor te bereiden op deze periode: welke spullen moet je in huis hebben en waarom? Wat neemt een verloskundige mee naar een thuisbevalling en hoe gaat het precies als je in het ziekenhuis wilt bevallen? Wat doet een kraamverzorgster tijdens de bevalling en in de week erna? Ook de aanstaande vaders zijn van harte welkom!